Pohádková kovárna



Pohádkové Velikonoce 2018

4.3.2018 20:27

Jestli jste zvědaví, jak to o Velikonocích vypadalo ve vesnickém stavení, jaká vajíčka si malují čerti a hastrmani, proč odlétají o Velikonocích zvony do Říma a jak se zdobí perníčky, přijďte se i Vy podívat o velikonoční sobotu nebo neděli do Pohádkové kovárny v Selibově.

Můžete si zde vyrobit vlastní velikonoční výzdobu, uplést pomlázku, zúčastnit se soutěží s kohoutkem a slepičkou a společně ozdobíme obří vajíčko.

Velikonoční pohádky budou po celé dva dny hrát vodníci z divadelní skupiny Rybníkáři!

Kovárnou samotnou vás i tentokrát provede velikonoční zajíček. Nebo že by kuřátko? To zjistíte, když navštívíte v sobotu 31. března nebo v neděli 1. dubna 2018 od 10 do 17 hodin Pohádkovou kovárnu.

 

Na to, jak to o Velikonocích u nás vypadalo v loňském roce, se můžete podívat ve fotogalerii ZDE.


Pro ty z Vás, kteří nestihnou přijet okusit tuto veselou jarní atmosféru, máme dobrou zprávu -Pohádková kovárna bude otevřena o všech víkendech v dubnu, květnu a červnu od 10 do 17 hodin.


Všechny pohádkové bytosti se na vás moc těší!

Zobrazeno 4938x

 
 

Svěcení jara aneb Pohádkové Velikonoce

6.3.2024 20:19

Jestli jste zvědaví, jak to o Velikonocích vypadalo na jihočeské vsi, jaká vajíčka si malují čerti a hastrmani, proč odlétají o Velikonocích zvony do Říma a jak se zdobí perníčky, přijďte se i Vy podívat o velikonoční sobotu nebo neděli do Pohádkové kovárny v Selibově u Písku.

PF 2024

1.1.2024 19:06

Naši milí kamarádi,
brány kovárny se v prosinci zavřely a čerti a hastrmani se uložili do svých vyhřátých pelíšků k zaslouženému zimnímu spánku. Probudit pohádkovou havěť s námi můžete zase v březnu.
Děkujeme vám všem za přízeň, za krásné společné chvíle a těšíme se na brzké setkání. Do nového roku vám přejeme hlavně štěstí, zdraví a lásku!

Živý betlém v Selibově letos nebude

14.12.2023 8:42

Milí návštěvníci a příznivci Pohádkové kovárny, ač neradi, máme pro vás nemilou zprávu. Po sněhové kalamitě nám sníh začal tát a k tomu i několik dní vydatně prší, takže nejen zahrada kovárny, ale i louka před betlémem je moc podmáčená - zkrátka ani v pohádce neporučíme větru, dešti...

Vánoční Pohádková kovárna

26.10.2023 16:04

Chtěli byste vědět, jaký stromeček si zdobí čerti, co mají hastrmani na stole při štědrovečerní večeři a jak se slavily Vánoce třeba v minulém století? Navštivte pohádkový svět Vánoc se spoustou ozdobených živých stromečků v Pohádkové kovárně v Selibově u Písku.

Ukládání hastrmánků a Štrúdlování letos nebude

18.9.2023 12:32

Moc nás to mrzí, ale v letošním roce z technických důvodů neuskutečníme tradiční podzimní slavnost UKLÁDÁNÍ HASTRMÁNKŮ K ZIMNÍMU SPÁNKU A ŠTRÚDLOVÁNÍ.




design & code © Roman Novotný          tvorba webu © Martin Žaloudek          ilustrace © Ak. malíř Karel Franta

© Pohádková kovárna Selibov - všechna práva vyhrazena.