Pohádková kovárna



Živý Betlém v Pohádkové kovárně 2017

15.12.2017 14:04

pk

V neděli 17. prosince se můžete přijít do kovárny poklonit Ježíškovi.

Představení Živého Betléma se budou odehrávat od 13 do 17 hodin.

Spasiteli se přijedou poklonit králové na koních, pastýři, bohatí kupci i prostý lid. Přijďte se i vy poklonit Ježíškovi, nadechnout vánoční atmosféru a domů si můžete odnést příjemné zážitky a třeba i pravé Betlémské světlo :)

Po celý den budou probíhat prohlídky vánočně nasvícené Pohádkové kovárny a v Pohádkové dílně si budete moci vyrobit dárečky pro své blízké. Kdo se nebude bát, tak může zkusit zabloudit v bludišti a dozvědět se, kdo nosí o Vánocích dárky dětem v různých zemích světa.

Těšíme se na vás!

Zobrazeno 3335x

 
 

Svěcení jara aneb Pohádkové Velikonoce

6.3.2024 20:19

Jestli jste zvědaví, jak to o Velikonocích vypadalo na jihočeské vsi, jaká vajíčka si malují čerti a hastrmani, proč odlétají o Velikonocích zvony do Říma a jak se zdobí perníčky, přijďte se i Vy podívat o velikonoční sobotu nebo neděli do Pohádkové kovárny v Selibově u Písku.

PF 2024

1.1.2024 19:06

Naši milí kamarádi,
brány kovárny se v prosinci zavřely a čerti a hastrmani se uložili do svých vyhřátých pelíšků k zaslouženému zimnímu spánku. Probudit pohádkovou havěť s námi můžete zase v březnu.
Děkujeme vám všem za přízeň, za krásné společné chvíle a těšíme se na brzké setkání. Do nového roku vám přejeme hlavně štěstí, zdraví a lásku!

Živý betlém v Selibově letos nebude

14.12.2023 8:42

Milí návštěvníci a příznivci Pohádkové kovárny, ač neradi, máme pro vás nemilou zprávu. Po sněhové kalamitě nám sníh začal tát a k tomu i několik dní vydatně prší, takže nejen zahrada kovárny, ale i louka před betlémem je moc podmáčená - zkrátka ani v pohádce neporučíme větru, dešti...

Vánoční Pohádková kovárna

26.10.2023 16:04

Chtěli byste vědět, jaký stromeček si zdobí čerti, co mají hastrmani na stole při štědrovečerní večeři a jak se slavily Vánoce třeba v minulém století? Navštivte pohádkový svět Vánoc se spoustou ozdobených živých stromečků v Pohádkové kovárně v Selibově u Písku.

Ukládání hastrmánků a Štrúdlování letos nebude

18.9.2023 12:32

Moc nás to mrzí, ale v letošním roce z technických důvodů neuskutečníme tradiční podzimní slavnost UKLÁDÁNÍ HASTRMÁNKŮ K ZIMNÍMU SPÁNKU A ŠTRÚDLOVÁNÍ.




design & code © Roman Novotný          tvorba webu © Martin Žaloudek          ilustrace © Ak. malíř Karel Franta

© Pohádková kovárna Selibov - všechna práva vyhrazena.